Verhalen

Wat vertellen onze sponsorkinderen en sponsoren?

Zonder sponsoren en donateurs zijn we niet in staat de doelen van Kinderhulp te realiseren. We hebben jullie nodig om zoveel mogelijk kinderen financieel te ondersteunen. Een afgeronde opleiding geeft de kinderen een grotere kans op een zelfstandige toekomst. We prijzen ons gelukkig dat veel sponsoren en donateurs zich jarenlang aan ons binden.

En hoe ervaren de sponsorkinderen de steun uit Nederland? We laten hen en de sponsorouders graag aan het woord!

Kinderhulp Dominicaanse Republiek heeft me sinds mijn jeugd gesteund. Eerst met een bijdrage aan een oogoperatie waardoor ik naar school kon. Daarna hebben mijn sponsors mijn basis-, middelbaar- en universitair onderwijs gesponsord. De toewijding van Kinderhulp heeft me gemotiveerd en emotionele steun gegeven. Dromen kunnen echt uitkomen. Ik werk nu in het onderwijs als docent wiskunde.
Juan Miguel Heredia,
24 jaar.
Rond 1990 werden wij "padrino" en "madrina" van ons eerste sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek. Er zijn er vele gevolgd. We volgen ze op afstand door de informatie die we ontvingen (een leuke foto of een door het kind gemaakte kaart of het schoolrapport). Elk jaar een aangename verrassing. Hoewel wij een goed schoolrapport met positieve opmerkingen zeer waarderen, genieten wij stiekem als we lezen dat ons sponsorkind afgelopen jaar ook een beetje baldadig en rebels is geweest!
Trouwe sponsor uit Eindhoven.
We steunen een aantal projecten die eigenlijk allemaal één ding gemeen hebben: kinderen in moeilijke omstandigheden ondersteunen. We vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen en op eigen benen leren staan. Onderwijs volgen en sociale vaardigheden leren, vinden wij erg belangrijk. Daarom steunen wij Kinderhulp. We zijn gekoppeld aan Christel en Juan, op wie we erg trots zijn.
Monique en Henny ten Brinke,
Groenlo.
Al 35 jaar sponsoren we kinderen en gezinnen in twee landen, waaronder de Dominicaanse Republiek. In drie indrukwekkende sponsorreizen naar de DR, zagen we elke keer weer vooruitgang. Het is heel waardevol je sponsorkind of -gezin te ontmoeten en bezoeken te brengen aan de scholen en de projecten. We hopen nog lang betrokken te blijven bij Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek.
Ciska en Harry,
Tolbert.
Met de financiële hulp van Kinderhulp Dominicaanse Republiek heb ik de opleiding boekhouden afgerond en volg ik nu een universitaire studie Accountancy. Elk jaar kon ik erop rekenen dat ik de goede schoolspullen had. Ik ben Kinderhulp erg dankbaar voor het veranderen van mijn leven en hun bijdragen aan de opleiding van jongeren.
Diurys Rodriguez Yenti,
21 jaar.
Door Kinderhulp Dominicaanse Republiek kon ik groeien en mijn dromen verwezenlijken. Ik studeer nu en ben bijna klaar met de opleiding Geneeskunde. Kinderhulp is een grote zegen voor mij. Bedankt dat u gelooft dat onderwijs de sleutel is, die de deur naar kansen in dorpen opent. Bedankt voor het geloven in de jeugd. Bedankt voor het geloven in mij!
Rosa Esmerlyn German Cruz,
27 jaar.
Bij Kinderhulp kreeg ik mijn eerste baan. De doelstellingen spraken me zo aan, dat ik er nu al meer dan 20 jaar werk. Ik leerde het belang van mensen helpen die het minder hebben. Het geeft mij veel voldoening, als ik jonge mensen zie die voorheen hopeloos en moedeloos waren en die nu mede dankzij Kinderhulp briljante professionals zijn. Kinderhulp is een project van hoop!
Guadalupe Geronimo (Fanny),
Coördinator Ninos del Mundo Nigua.
Al ruim 25 jaar ben ik betrokken bij de de projecten van Kinderhulp in de Dominicaanse Republiek. Ik heb het land meerdere keren bezocht en kon de sponsorkinderen knuffelen en hun ouders spreken. De contacten op de scholen met de docenten waren altijd erg hartelijk. Ik bewaar er hele warme herinneringen aan. Het mooiste vind ik dat ik kinderen iets kan geven wat niemand ze meer afneemt: kennis! Dat blijf ik graag doen.
Doortje Kroes,
Sponsor en oud-bestuurslid.
Scholing is de sleutel tot verandering in de maatschappij. Als je kan lezen en toegang hebt tot informatie, dan kan je je mening vormen en beslissen over je eigen toekomst. Ik heb met eigen ogen gezien hoe graag deze mensen een opleiding willen volgen, hoe graag ze willen leren. Ik weet dat mijn geld goed besteed is.
Lily Godfroy,
Haarlem.