Blogs

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om een uitzonderlijke actie!

25 Mei 2020 – Opgestapelde strandstoelen en uitgestorven stranden. Een zeer ongebruikelijk beeld in de Dominicaanse Republiek. Covid-19 zorgt niet alleen voor gezondheidsproblemen (in de Dominicaanse Republiek zijn 500 geregistreerde sterfgevallen), maar ook voor grote financiële problemen. Door het wegblijven van de vele toeristen zijn banen verdwenen en kampen steeds meer bewoners met armoede en honger. Onder hen ook 34 gezinnen uit ons programma. De eigen regering schiet mondjes maat te hulp, maar dat is bij lange na niet voldoende. Vlak voor Pasen hebben we uit de reserves van onze Stichting bijna € 2500,- overgemaakt voor voedselpakketten voor die 34 gezinnen. Inmiddels zijn de voedselpakketten op en de problemen met Covid-19 nog lang niet verdwenen.

We vragen uw hulp voor een extra financiële bijdrage voor voedselpakketten.

Wat gebeurt er met uw gift?

  • Voor € 25,- steunt u 1 gezin voor 1 week met een voedselpakket.
  • Voor € 50,- helpt u 1 gezin 2 weken aan eten en drinken.
  • Voor € 70,- bestaat het pakket voor 2 weken niet alleen uit voedsel, maar ook uit schoonmaakmiddelen.

Hoe meer geld we inzamelen, hoe langer we onze gezinnen een menswaardiger leven geven. Onze contactpersoon Fanny, doet ter plekke boodschappen voor de pakketten, zodat we ook de plaatselijke ondernemers helpen deze moeilijke periode te overleven. Alle hulp is van harte welkom!

Wilt u een steentje bijdragen? Maak uw extra gift dan over op nummer NL74RABO0361120508, t.n.v. Kinderhulp Dominicaanse Republiek, o.v.v. voedselpakketten.

Heel hartelijk dank voor uw bijdrage!