Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief maart 2022

Van het bestuur

Regelmatig bezoeken wij de scholen in de Dominicaanse Republiek. Het is belangrijk om met eigen ogen te zien hoe de projecten lopen, hoe het geld besteed wordt en met onze mensen ter plekke te spreken. Tijdens een reis signaleren we knelpunten en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Helaas was een bezoek aan de Dominicaanse Republiek door Corona de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Ook de Dominicaanse Republiek heeft ernstig te maken gehad met dit virus, al lijkt het langzaamaan wat beter te gaan. We hopen aan het einde van dit jaar weer op bezoek te gaan.

Uiterlijk eind mei stappen we over naar een nieuw Facebook account. Alle huidige volgers ontvangen een uitnodiging voor deze nieuwe pagina.

Het schoolplein van la escuala Julian Jimenez.

Hoe gaat het in de Dominicaanse Republiek?

Langzaam keert ook in de Dominicaanse Republiek het leven van voor Corona terug. De scholen zijn weer open en de kinderen krijgen allemaal weer les op school. Net als bij ons is het aantal besmettingen nog steeds hoog.

Sinds begin dit jaar sponsoren we 20 kinderen op een nieuwe basis school: la escuela Julian Jimenez. De school is vlakbij onze eerste school, Padre Zegri in Nigua. De school is onder de bezielende leiding van de nieuwe directrice in korte tijd gegroeid van bijna 50 naar ruim 100 kinderen. Door deze toename werd de school met 2 klaslokalen veel te klein. Gelukkig is met een donatie van het Colombiaanse bedrijf Argos, begonnen met de bouw van een derde lokaal. De leerkrachten zijn zeer betrokken en kopen soms van hun eigen salaris schoolspullen voor de kinderen b.v. pennen en schriften. De 20 kinderen die we op deze school sponsoren komen uit zeer arme gezinnen. Door ze te steunen hebben deze kinderen weer een toekomst. De school heeft een bedrag van onze stichting ontvangen van € 1500, voor de aanschaf van een computer en een printer voor het secretariaat.

Denice, een ouder sponsorkind van onze stichting, heeft zich ingeschreven op de Universiteit. We wensen haar veel succes met haar studie bio analyse. En zij is niet de enige. Steeds meer sponsorkinderen stromen na de middelbare school door naar de Universiteit!

Weer les op school!

Nieuwe bestuursleden gezocht

Kom jij ons bestuur versterken? Door het vertrek van enkele bestuursleden zijn we op zoek naar nieuwe mensen die zich hier in Nederland enkele uren per week willen inzetten voor de kinderen in de Dominicaanse Republiek. We hebben teamleden  nodig voor uiteenlopende taken zoals sponsorcontactpersoon in Nederland, onderhouden van de website, financiën en marketing/PR. We vergaderen 10 x per jaar, de laatste tijd ook vaak online. Eén keer per twee jaar bezoeken we de projecten in de Dominicaanse Republiek. Iets voor jou, we horen het graag! Mail naar contact@kinderhulpdominicaanserepubliek.nl of bel naar Marieke van Suijlen,

06 53453935. Ook met vragen kan je terecht bij Marieke.

Op zoek naar een goede betrouwbare bus.

Actie nieuwe bus voor vervoer dove kinderen loopt goed

Onze bus-actie loopt sinds half 2021. Twee bussen zijn in gebruik voor het vervoer naar school van de dove kinderen. Vooral de grootste bus verkeert in zeer slechte staat en is hard aan vervanging toe. Dankzij vele bijdragen zijn we nu in staat om een goede tweedehands bus te financieren. Daar zijn we heel blij mee, hartelijk dank daarvoor. Onze mensen ter plekke zijn op zoek naar een veilige, betrouwbare en betaalbare bus. Ondertussen blijven giften natuurlijk welkom, ook de tweede kleinere bus, staat op de nominatie om te vervangen.


Hartelijke groeten, het Bestuur:

Koot Jedeloo, Chris van den Brink, Ilse Jansen, Marieke van Suijlen.