Blogs

Voedselpakketten actie groot succes!

9 juli 2020 – De voedselpakketten actie heeft dankzij de enorme steun van onze sponsoren en donateurs het fantastische bedrag van bijna 5000 euro opgebracht. Enorm veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Dit prachtige bedrag maakt het mogelijk dat we de gezinnen uit ons programma met financiële problemen niet een maar twee keer een voedselpakket kunnen overhandigen. De eerste keer heeft begin juni al plaatsgevonden en de tweede keer zal eind juli zijn. Samen met haar team zorgt Fanny, onze contactpersoon ter plekke, voor het samenstellen en uitdelen van de pakketten. Doordat Fanny goedkoper kon inkopen dan eerst gedacht, heeft ze 50 i.p.v. 34 pakketten samengesteld.

De voedselpakketten zijn ingepakt en staan klaar voor verzending.

De zorgen in de Dominicaanse Republiek zijn onverminderd groot. Het aantal besmettingen met COVID-19 is opgelopen tot bijna 40.000 en het sterftecijfer is gestegen naar ruim 800. Dit zijn de geregistreerde aantallen. In werkelijkheid zijn de aantallen vele malen groter omdat lang niet alle gevallen geregistreerd staan. De steden Santiago en Santo Domingo zijn het meest getroffen. Hier wonen de mensen dicht op elkaar en is de financiële nood het hoogst.

Op weg naar de gezinnen.