Blogs

Videobellen met nieuwe school

Januari 2022 – Op 10 januari hebben we kennisgemaakt met Maria Pestrella, de directrice van de school Julian Jimenez in Nigua. Deze school is de meest recentste loot aan de boom en de tweede school in Nigua. Ruim 20 kinderen van deze school nemen we als sponsorkind op in ons programma. Deze kinderen komen uit hele arme gezinnen, die de schoolkosten niet kunnen betalen. Maria Pestrella stelt ons online voor aan haar school.

Julian Jimenez is in korte tijd gegroeid van ca. 50 naar ruim 100 leerlingen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Heel fijn voor de kinderen die nu ook naar school mogen en een compliment voor de docenten. Toch heeft deze groei ook een schaduw kant. Er zijn te weinig lokalen en sanitaire voorzieningen. En het aantal door de regering gesubsidieerde ontbijten en lunches is nog gebaseerd op het oude aantal leerlingen. Gelukkig steunt een groot internationaal Colombiaans bedrijf de bouw van een nieuw lokaal en hebben zij al extra wasbakjes ter beschikking gesteld.

In de rij om je handen te wassen bij de nieuwe wasbak.

Maria Pestrella is erg blij met de actieve betrokkenheid van veel ouders bij de school. Zij stimuleren hun kinderen om goed hun best te doen op school. Door een bijdrage van de regering beschikt de helft van de kinderen over een tablet. Onontbeerlijk om in Corona tijd het digitale onderwijs te volgen. De kinderen uit hetzelfde gezin delen de tablet met elkaar, zodat alle kinderen er profijt van hebben.

We hopen als we weer naar de Dominicaanse Republiek reizen de school met eigen ogen te zien en zijn reuze benieuwd naar de uitbreiding van de klaslokalen.