Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief zomer 2023

 
 

Nieuwe Bus
Hier is ie dan, de nieuwe bus voor het vervoer van de dove kinderen! In mei 2021 zijn we gestart met de acties voor de nieuwe bus. We besteden in onze projecten bijzondere aandacht aan dove kinderen. Doofheid komt relatief veel voor in de Dominicaanse Republiek. Om deze groep ook een kans te geven ondersteunen we enkele dovenscholen in de Dominicaanse Republiek en zorgen voor vervoer naar de vaak ver van huis liggende scholen. Eén van de twee bussen die we gebruiken was dringend aan vervanging toe. In mei 2021 zijn we gestart met de acties voor de nieuwe bus en nu kunnen we vol trots de nieuwe bus presenteren. Mogelijk gemaakt dankzij de steun van vele donateurs en een belangrijke bijdrage van Wilde Ganzen.

Draag jij een nieuwe sponsor aan?
Net als andere organisaties zien we de afgelopen jaren een lichte daling in het aantal sponsoren. Omdat we onze hulp in de Dominicaanse Republiek graag op minimaal hetzelfde niveau willen handhaven zijn we op zoek naar nieuwe sponsors. Dus kent u nog mensen die ons werk een warm hart toedragen, vraag hen om sponsor te worden. De sponsorbijdrage is € 35 per kwartaal, maar ook van donateurs die een ander bedrag per periode (maand, kwartaal, jaar) willen bijdragen worden we blij! Aanmelding via contact@kinderhulpdominicaanserepubliek.
Iedere nieuwe aangemelde sponsor, € 35 per kwartaal, levert een boekenbon van € 15 op!

   

Onze reis naar de Dominicaanse republiek
Het is alweer een poosje geleden dat we naar de Dominicaanse Republiek zijn geweest.
Ilse, Bas en Koot hebben de projecten bezocht van 26-01-2023 tot 9-02-2023. Het was 3 jaar geleden dat we op reis konden gaan i.v.m. Corona.
Iedereen was zeer blij ons weer te zien en de problemen te bespreken waar ze tegen aan liepen. De kinderen hebben een behoorlijke achterstand opgelopen en dat moet worden ingehaald door b.v. extra lessen of bijles.
Ook hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de mensen van ons nieuwe project Julian
Jimenez. Wat een betrokken leerkrachten en directrice! Helaas hebben ze zo weinig middelen en is hulp hard nodig. We gaan proberen daar meer kinderen te sponsoren.
We hadden een strak reisprogramma, want in 14 dagen wilden we alle projecten bezoeken en foto’s maken.
Met dank aan Fanny onze contactpersoon zij had alles goed geregeld en onze chauffeur Ricardo, die ons overal naar toe bracht.
We hebben kennis gemaakt met de bestuursleden van Stichting Ninos del Mundo en hebben we een cheque overhandigd om de nieuwe bus aan te schaffen.
We hopen in de toekomst vaker te reizen zodat we direct kunnen schakelen. Het was een boeiende en zeer vermoeiende reis maar dankbaar dat we dit werk mogen en kunnen doen.
 
   

Nieuws uit de Dominicaanse Republiek
Joel Lorenzo en Stacey Rachell Mora uit ons programma hebben hun diploma gehaald van de school voor dove kinderen Santa Rosa in Santo Domingo. Hartelijk gefeliciteerd! Het is fantastisch dat ze een beurs gekregen hebben om een Universitaire studie te beginnen.