Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief november 2021

Van het bestuur
Het goede nieuws is dat bijna alle rapporten van de sponsorkinderen binnen zijn en verstuurd aan de sponsoren. We doen ons uiterste best ook de laatste rapporten te bemachtigen.
Regelmatig krijgen we vragen wanneer we weer een sponsorreis organiseren. Gezien de situatie in de wereld, zit dat er voorlopig helaas niet in. Het bestuur is voor het laatst naar de Dominicaanse Republiek gereisd in januari 2020. We hoopten steeds om in januari 2022 weer te gaan, maar ook dat gaat niet door. Gelukkig informeert Fanny ons goed over de situatie in de Dominicaanse Republiek en blijven we op de hoogte wat er speelt en waar behoefte aan is.
De oproep in verschillende media voor nieuwe bestuursleden heeft succes gehad.
Met twee enthousiaste mensen zijn we aan het kennis maken.

Mondkapjes op en weer naar school.

Hoe gaat het in de Dominicaanse Republiek?
De scholen zijn open en de lessen op school zijn weer begonnen. Helemaal terug bij normaal is het niet. De leerlingen zijn verdeeld in twee groepen. De eerste groep heeft les op maandag en dinsdag en de tweede groep op woensdag en donderdag. De vrijdag gebruiken de docenten om de leerlingen met een achterstand extra te begeleiden. Mondkapjes en afstand houden zijn verplicht. De meeste leerlingen en docenten houden zich goed aan deze instructies.
De leerlingen krijgen huiswerk mee voor de dagen dat ze niet naar school gaan. Iedereen probeert er het beste van te maken, maar dat is niet altijd even makkelijk. Door Corona zijn er nog meer problemen in de thuissituatie van de kinderen, zoals ruzies en armoede. Huiswerk maken in zo’n situatie valt niet mee.

Moeten de mondkapjes nu op of af in de klas?

Informatie over de sponsorkinderen soms niet actueel
Af en toe blijkt dat de informatie over de sponsorkinderen achterhaald is. Bijvoorbeeld, een kind is gestopt met de opleiding en wij horen dat pas maanden later. Soms gaat het mis omdat er een foutje in onze administratie zit. Maar vaak zorgen de lokale omstandigheden ervoor dat we de informatie laat doorkrijgen. Het is niet altijd direct duidelijk of een kind gestopt is met de opleiding. Sommige kinderen zijn even met de opleiding gestopt, bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk thuis moeten bijspringen en starten dan later weer. Zij blijven uiteraard in ons programma. Of ze verhuizen naar een andere school, waar we geen contacten hebben.
We blijven ons uiterste best doen de sponsoren zo goed mogelijk te informeren.

Gelukkig zijn de scholen weer open.

Actie nieuw bus voor vervoer dove kinderen aardig op gang
We hebben goed nieuws! Tot nu toe is ruim € 12.000 ingezameld voor de bus-actie. Hartelijk dank daarvoor. We hopen, samen met een bijdrage van Wilde Ganzen en een speciaal voor dit doel gespaarde reserve in onze middelen, volgend jaar een nieuwe bus te kopen. Een nieuwe bus kost ruim € 40.000.
Je bijdrage blijft welkom!
Wil je de actie steunen, ga dan naar de website en maak je gift over o.v.v. bus-actie.

De bus is aan vervanging toe.

Stuur jij ook een kerstkaartje naar je sponsorkind?
Verras je sponsorkind met een kerstkaart! Stuur je kaart uiterlijk 9 december 2021 naar Bont Dikkopje 2, 4007 HS in Tiel en wij zorgen dat je sponsorkind zijn of haar kaart krijgt. Doe je kaart in een ongefrankeerde envelop met de naam en het nummer van je sponsorkind. Doe deze envelop vervolgens in een gefrankeerde envelop en stuur die naar ons postadres in Tiel. Wil je zelf een tekst verzinnen, heel leuk! Voor de vertaling in het Spaans is Google Translate heel behulpzaam. Of je gebruikt deze zin: Feliz Navidad, y Próspero aňo Nuevo!

De kinderen zijn altijd erg blij post uit Nederland te krijgen.

Heel veel dank voor uw fantastische steun van het afgelopen jaar aan de kinderen uit de Dominicaanse Republiek. Wij gaan volgend jaar door, u ook?

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2022! 


Hartelijke groeten namens het Bestuur:
Koot Jedeloo, Chris van den Brink, Ilse Jansen, Ben Heinen, Marieke van Suijlen.