Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief november 2020

Kerstactie 2020

Dit jaar ligt het doel voor onze kerstactie helaas voor het oprapen. De gevolgen van Corona in de Dominicaanse Republiek zijn enorm. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is inmiddels opgelopen tot 2250. En daarnaast is de armoede gigantisch toegenomen. Veel mensen zitten zonder werk, omdat het toerisme volledig stilligt. Eerder dit jaar hebben we al een paar keer 60 gezinnen een voedselpakket overhandigd. De opbrengst van de kerstactie is dit jaar bestemd voor voedselpakketten voor de armste gezinnen uit ons programma. Doe je mee? Maak je gift over op NL74RABO0361120508, t.n.v. Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek, o.v.v. kerstactie 2020. De actie loopt tot 30 december 2020.

De scholen zijn weer gestart

De schoolgebouwen zijn nog gesloten, maar toch is het onderwijs op veel plekken in de Dominicaanse Republiek gelukkig weer op gang gekomen. De leerkrachten hebben contact met de leerlingen via whatsapp op de mobiele telefoon. De docenten hebben de afgelopen maanden benut om hun lessen te digitaliseren. Vanaf 2 november geen klassikaal onderwijs, maar wel digitaal onderwijs. Niet alle leerlingen beschikken over een mobiele telefoon, maar dit is zeker een stap in de goede richting. We zijn reuze benieuwd naar de eerste ervaringen van zowel leerlingen als leerkrachten.

Nieuw logo

Hebben jullie het gezien? We hebben een nieuw logo. We zijn er erg blij mee. Het is een gestileerde vorm van de tapuit, een bekend vogeltje in de Dominicaanse Republiek. De kleuren blauw en groen staan voor de zee en de lucht en de natuur op het eiland. Op 5 december lanceren we de nieuwe website en vanaf die datum is die toegankelijk voor iedereen.
Ons nieuwe emailadres is contact@kinderhulpdominicaanserepubliek.nl  en vanaf 5 december is ons nieuwe websiteadres www.kinderhulpdominicaanserepubliek.nl.
Veel nieuws, maar gelukkig blijft het belangrijkste zoals het altijd geweest is. En dat is ons doel: elk kind naar school, ongeacht de achtergrond of de financiële situatie van de ouders.

Kerstkaart voor je sponsorkind

Wil je een kerstkaartje sturen naar je sponsorkind? Dat kan!
Stuur het naar: Secretariaat Kinderhulp Dominicaanse Republiek, Barchemseweg 90, 7241JG Lochem en vermeld op de envelop de naam en het nummer van het kind.
Wij bundelen alle post en sturen het per koerier naar de Dominicaanse Republiek. Fanny, onze coördinator ter plekke, zorgt dat je sponsorkind zijn/haar kaartje ontvangt.
Inzenden is mogelijk tot 15 december 2020.

Oproep nieuwe bestuursleden geslaagd

Onze oproep in de vorige Nieuwsbrief en andere media heeft meerdere reacties opgeleverd en dat is fantastisch. Inmiddels zijn we in gesprek met drie aspirant bestuursleden. Twee van hen hebben al een bestuursvergadering bijgewoond en zijn direct actief aan de slag gegaan. De nadere kennismaking met de derde belangstellende volgt later dit jaar. De nieuwe bestuursleden stellen zich in de volgende nieuwsbrief aan jullie voor.

Gehoorapparatenactie groot succes

Onze oproep in verschillende media voor tweede hands gehoorapparaten voor een dovenschool in San Francisco de Macoris is een groot succes. We hebben al 250 apparaten binnen gekregen. Gun jij jouw oude apparaat ook een tweede leven? Of ken je iemand die gehoorapparaten die ze zelf niet meer gebruikt in de kast heeft liggen? Door de apparaten aan ons te schenken, geef je slechthorende kinderen een zelfstandiger bestaan.
Stuur het gehoorapparaat op naar: Secretariaat Kinderhulp Dominicaanse Republiek,
Barchemseweg 90, 7241JG Lochem. Wij zorgen dat alle gehoorapparaten op de goede plek terecht komen. De actie loopt nog tot 15 december 2020.

Sponsors en donateurs, veel dank voor alle bijdragen van het afgelopen jaar. Samen maken we het mogelijk dat 300 kinderen naar school gaan, voor wie dat anders onmogelijk zou zijn. Wij gaan door in 2021, jullie ook?

Wij wensen jullie allen een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar.
Feliz Navidad y un Año nuevo de Felicidad y un Prosperidad.


Houd afstand en blijf gezond!

Hartelijke groeten namens het Bestuur