Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief december 2022

 Van het Bestuur
Regelmatig bezoeken wij de scholen in de Dominicaanse Republiek. Het is belangrijk om met eigen ogen te zien hoe de projecten lopen, hoe het geld besteed wordt en met onze mensen ter plekke te spreken. Tijdens een reis signaleren we knelpunten en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Helaas was een bezoek aan de Dominicaanse Republiek door Corona de afgelopen twee jaar niet mogelijk. We zijn heel blij dat we begin 2023 naar de Dominicaanse Republiek gaan, om te kijken hoe het gaat met de projecten. Wilt u de hoogtepunten van de reis meebeleven? Volg ons op: Facebook: Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek, Instagram: @kinderhulpd, LinkedIn: Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek
 
Nieuwe bus
We zijn al ruim een jaar bezig met de actie voor vervanging van een van de twee bussen die we inzetten voor het vervoer van dove kinderen van en naar school.
Aanvankelijk was het de bedoeling om een goede tweedehands bus aan te schaffen. Inmiddels hebben we besloten een nieuwe bus te kopen, omdat dit meer garantie geeft dat de bus langer mee gaat. We zijn er bijna, we hebben goede hoop nog dit jaar alle benodigde gelden bijeen te vergaren. Inmiddels heeft Wilde Ganzen toegezegd dit project te ondersteunen, waar we natuurlijk zeer blij mee zijn. Alle gulle geldgevers: alvast hartelijk dank!    

Bestuursleden gezocht voor onze stichting
Door het vertrek van één van onze bestuursleden zijn we op zoek naar 1-2 nieuwe bestuursleden. Als nieuw bestuurslid kom je terecht in een betrokken en gevarieerd team vrijwilligers dat van wanten weet. Belangrijke taken van het bestuur zijn o.a. werven van nieuwe sponsoren en donateurs, contacten onderhouden met onze zuster organisatie in de Dominicaanse Republiek, communiceren via sociale media met de bestaande sponsoren en donateurs, voorlichting geven over onze stichting en het voeren van een efficiënte (financiële) administratie. De bestuurstaken zijn onderling verdeeld en we vergaderen 10 keer per jaar. De vergaderingen zijn afwisselend online of bij één van de bestuursleden thuis. Eens in de twee jaar bezoeken enkele bestuursleden onze projecten in de Dominicaanse Republiek.
Iets voor u? Of voor mensen die u kent? We horen het graag!
Voor meer informatie, neem contact op via, contact@kinderhulpdominicaanserepubliek.nl Of neem een kijkje op onze website www.kinderhulpdominicaanserepubliek.nl .    

Kerst actie
Veel sponsoren hebben al gedoneerd voor de voedselpakketten voor de armste gezinnen van onze projecten. Wilt u ook doneren? Dat kan via de groene knop op onze website www.kinderhulpdominicaanserepubliek.nl onder vermelding van kerstactie of op onze bankrekening: NL74RABO00361120508.

Heel veel dank voor uw steun! Met uw bijdrage gaan de kinderen naar school en krijgen een opleiding.    
Wij wensen jullie allen een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar.
Feliz Navidad y un Año nuevo de Felicidad y un Prosperidad.


Hartelijke groeten, het Bestuur