Nieuwsbrieven

Kerstactie 2021

Voor de kerstactie van dit jaar hebben we drie prachtige projecten geselecteerd! We brengen ze graag onder jullie aandacht. De bus-actie loopt al een tijdje; de school Julian Jimenez en de zussen Heredia zijn nieuw.

Bus actie voor het vervoer van dove kinderen naar school

Met deze actie zijn we al enige tijd bezig. We gebruiken twee bussen voor het vervoer van de dove kinderen, een grote en een kleine. Hoewel ook de kleine bus de nodige mankementen vertoont, gaat het nu om vervanging van de grote bus. We hebben ca. € 42.500 nodig voor de aankoop van een goede tweedehands bus. Een groot bedrag, gelukkig zijn we al een eindje op weg en ondersteunen Wilde Ganzen deze actie.

De grote bus is aan vervanging toe.

School Julian Jimenez

De school Julian Jimenez ligt in Nigua, vlakbij de school Padre Zegri in Nigua die we al steunen. De huidige directrice van Padre Zegri was vroeger lerares aan Julian Jimenez. Op de school zitten ruim 100 kinderen en er werken 4 leerkrachten. De thuissituatie van de meeste kinderen is erg armoedig en veel ouders zijn analfabeet. We nemen deze school graag op in ons programma.

Julian Jimenez heeft dringend behoefte aan leermiddelen en lesmateriaal voor de kinderen. Verder zoeken we voor ca. 15 kinderen een sponsor of donateur.

De kinderen van de lagere klassen wachten tot ze hun handen kunnen wassen.

De zussen Martinez Heredia

De zussen Julia en Julissa Martinez Heredia zijn klaar met de middelbare school en willen graag studeren. De twee jonge vrouwen zijn zeer gemotiveerd en kijken er naar uit zich verder te ontwikkelen op de Universiteit. Helaas ontbreekt het hen aan financiële middelen om de studie te bekostigen. Hun vader is lang geleden overleden, hun moeder verdient nauwelijks genoeg om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. De studiekosten voor de beide meisjes samen zijn ca. € 150 per maand.

Wil je de kerstactie steunen ga dan naar http://kinderhulpdominicaanserepubliek.nl/help-mee/geef-een-gift/ en maak je gift over o.v.v. kerstactie 2021.

Heb je een voorkeur voor één van de genoemde projecten geef dat aan bij “opmerkingen”.

We danken jullie heel hartelijk voor alle bijdragen in 2021 en wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2022.